top of page

De gîte... en wat nog?

Zon, zwembad, rust en prachtige natuur, dat krijg je meteen bij aankomst in Gîte Au Presbytère. Zin in nog meer natuur of avontuur? Geen probleem! Dichtbij en iets verderaf vind je tal van leuke (gezins-)activiteiten. Onmogelijk om die allemaal op te sommen maar dit overzicht geeft je alvast een beeld van wat er te doen is.

 

Afstand is relatief in de Gers, en bij uitbreiding het hele Zuiden van Frankrijk. Zelfs wat dichtbij is, dat is nog altijd te ver om te voet te doen - behalve wandel- en fietstochten uiteraard. Neem je de auto, dan krijg je fantastische uitzichten, mooie landschappen, wijngaarden en de Pyreneeën er zomaar bij.

Dichtbij (minder dan 1 uur)

de sportieve toer op

* Vélorail – Nogaro - https://velorail-armagnac-gers.jimdofree.com/

* Centre aqualudique – Condom - http://cc-tenareze.fr/centreAqualudique

* Parc de Loisirs – Gondrin - www.gondrinparcdeloisirs.com/

* Lac de l’Uby Cazaubon - www.grand-armagnac.com/parc-de-loisirs-du-lac-de-l-uby.html

Golf de Guinlet Eauze - www.golfdeauze.com/

Kanovaren Beaucaire sur Baïse - https://canoesdebeaucaire.com/

Met boot varen op Baïse in Condom (in groep of zelf met de boot varen) – www.gascogne-navigation.com/index.php?lang=fr

* Base de loisirs in Castera-Verduzan - www.castera-verduzan.com/index.php/base-de-loisirs

AquaFun Parc Clarens in Casteljaloux - http://aquafunparkclarens.com/

Activiteiten park in Pavie (parcours tussen bomen, paintball, ...) - www.levertenlair.com/parcours-acrobatique.html

* Auto en motor circuit in Nogaro - www.circuit-nogaro.com/en/

* Parc accrobranche in Aignan - https://www.parc-aventure-32.fr/

eten en drinken

Gîte Au Presbytère ligt in de Gascognestreek bekend om de bijna ontelbare wijndomeinen, van kleine familiebedrijfjes zoals onze huiswijn Caude tot internationaal gerenommeerde en bekroonde domeinen. Een degustatie, eventueel met een rondleiding, is altijd een aanrader. Bij de meer gekende domeinen horen Tariquet, Pellehaut, Uby, Millet,

Wil je gezellig tafelen? Prima in elk dorp vind je een restaurant en uiteraard heb je meer keuzemogelijkheden in de steden. Vraag gerust naar tips, we helpen je me plezier op weg naar een geslaagd diner. Wist je trouwens dat je in de Gers Belgische frietjes kan krijgen, gebakken in ossenvet?

wekelijkse markten

Elk dorp en elke stad heeft een wekelijkse markt. De ene al wat groter dan de andere en daarom geven we je graag een paar tips. Naast de 'gewone' kraampjes vind je op onderstaande markten veel lokale specialiteiten en typische Gascogneproducten. 

* Barbothan les Thermes (woensdag)

* Eauze (donderdag) 

* Vic-Fezensac (vrijdag)

* Nérac (zaterdag)

avondmarkten

Naast de wekelijkse markten zijn er tijdens de zomermaanden op verschillende plaatsen avondmarkten, ook wel marché gourmand genoemd. Veel meer dan een markt is het een moment om samen te genieten van streekproducten, muziek en goed gezelschap.

Marché Gourmand: elke maandagavond in Mézin

Marché de nuit: 2 keer in juli en 2 keer in augustus in Vic-Fezensac

cultuur

De Gers en Gascognestreek is veel meer dan eten en drinken alleen. Cultuur- en geschiedenisliefhebbers zijn hier aan het goede adres. Dichtbij en iets verderaf vind je tal van historische plaatsen, gebouwen en monumenten. Van de Romeinse tijd tot de musketiers (D'Artagnan is hier geboren en opgegroeid), van kathedralen tot kastelen en zelfs een miniversie van Carcassonne, alles is een bezoekje waard. 

bastides: Montréal-du-Gers, Fourcès, Valence-sur-Baïse

historische monumenten: kathedraal Condom, kathedraal Eauze, Abbaye de Flaran, Collégiale de La Romieu, Chateau de Cassaigne

Gallo-Romeinse villa Seviac – Montréal du Gers - www.elusa.fr/la-villa-de-seviac

mini Carcassonne – Larresingle - www.tourisme-condom.com/decouvrir/le-grand-site-armagnac-abbaye-et-cites/le-village-fortifie-de-larressingle

Iets verder weg (1 uurtje)

Heb je zin om nog verder te rijden? Perfect, op een uurtje van Gîte Au Presbytère vind je de grotere shoppingcentra in steden zoals Auch, Agen en Mont-De-Marsan. Cultuurliefhebbers zijn in deze steden vanzelfsprekend ook aan het goede adres. Zin in een pretpark? Geen probleem want in Agen vind je een Walibi-pretpark (www.parcagen.fr/walibi/)

 

Nog verder ( meer dan 1 uur)

Nog meer zin om in de auto te genieten van het prachtige landschap? Prima, grote steden zoals Bordeaux en Toulouse zijn een aanrader net als uitstapjes naar de zee of de bergen. 

Atlantische Oceaan: Mimizan, Biarritz, Bayonne, Saint-Jean-de-Luz, Biscarosse,…

Pyreneeën: Col de Tourmalet, Pont d’Espagne (Cauterets), Lourdes,...

bannerwattedoen.jpg
bottom of page